MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Nøddebagt laks i rejebisque

6 personer

 

 

Ingredienser

·         350 g grøndlandske rejer med skal

·         Nøddebagt laks i rejebisque15 g smør

·         1 spsk koncentreret tomatpuré

·         ½ l vand

·         1 spsk friskpresset citronsaft

·         ½ l piskefløde 38%

·         Groft salt og friskkværnet peber

 

 

Tilbehør

  • 1 stykke laksefilet uden skind og ben, ca 500 g
  • 15 g smør, smeltet
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • Grogt salt

 

  • 150 g agurker i små tern
  • 2 tsk fintkakket rød chili
  • 2 tsk fintrevet citronskal
  • Groft salt

 

  • 150 g tynde skiver ristet ciabattabrød

 

 

 

Pil rejerne – gem skallerne. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Kom tomatpuré og rejeskaller i smørret og rist blandingen ved kraftig varme i ca. 1 min. Tilsæt vand, citronsaft, salt og peber og kog i ca. 15 min. Si suppen og kom den tilbage i gryden sammen med fløde. Bring suppen i kog – lige inden servering. Tilsæt de pillede rejer og smag til.

 

Skær laksefileten i 6 stykker og læg på en plade med bagepapir. Drys med salt, fordel nødderne på laksestykkerne og dryp med smør. Bag laksen midt i ovnen i ca. 8 min ved 225 C midt i ovnen.

 

Vend agurken med slat og lad den trække i ca. 5 min. Skyl agurketernene og pres dem fri for væde – evt. i et viskestykke. Bland agurk, chili og citronskal.

 

Læg de bagte laksestykker i 6 dybe tallerkener. Fordel suppe og rejer i tallerkenerne og fordel den krydrede agurk på laksen. Server straks med ristet brød.