Nøddebagt laks i rejebisque
6
personer
Ingredienser
·
350 g
grøndlandske rejer med skal
·
15
g smør
·
1 spsk
koncentreret tomatpuré
·
½ l
vand
·
1 spsk
friskpresset citronsaft
·
½ l
piskefløde 38%
·
Groft
salt og friskkværnet peber
Tilbehør
-
1 stykke
laksefilet uden skind og ben, ca 500 g
-
15 g smør, smeltet
-
50 g hakkede
hasselnøddekerner
-
Grogt salt
-
150 g agurker i
små tern
-
2 tsk fintkakket
rød chili
-
2 tsk fintrevet
citronskal
-
Groft salt
-
150 g tynde skiver
ristet ciabattabrød
Pil rejerne – gem
skallerne. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Kom tomatpuré og
rejeskaller i smørret og rist blandingen ved kraftig varme i ca. 1 min. Tilsæt
vand, citronsaft, salt og peber og kog i ca. 15 min. Si suppen og kom den
tilbage i gryden sammen med fløde. Bring suppen i kog – lige inden servering.
Tilsæt de pillede rejer og smag til.
Skær laksefileten i
6 stykker og læg på en plade med bagepapir. Drys med salt, fordel nødderne på
laksestykkerne og dryp med smør. Bag laksen midt i ovnen i ca. 8 min ved 225 C
midt i ovnen.
Vend agurken med
slat og lad den trække i ca. 5 min. Skyl agurketernene og pres dem fri for væde
– evt. i et viskestykke. Bland agurk, chili og citronskal.
Læg de bagte
laksestykker i 6 dybe tallerkener. Fordel suppe og rejer i tallerkenerne og
fordel den krydrede agurk på laksen. Server straks med ristet brød.
|