Legeret hønsekødssuppe
Hønen skylles grundigt både ind-
og udvendig og bringes i kog med vand og salt. Skru ned for varmen, så vandet
kun simrer let. De første 30 min. skummes jævnligt. Hønen skal koge ca. 2 timer
i alt, indtil ca. halvdelen af vandet er fordampet.
Det grønne skæres af porrerne og
resten skylles. Gulerod og persillerod skrabes og skæres i grove stykker.
Blegselleri skæres i stykker. Løget pilles og halveres, og laurbærblad og
nelliker stikkes heri.
Efter 1½ times kogetid tilsættes
grøntsagerne sammen med peberkorn, og alt koger videre endnu 30 min. under låg.
Hønen tages op af suppen. Suppen
sies, afkøles og skummes for fedt. Brystkødet uden skind samt porrerne skæres i
skiver.
Smørret smeltes i en gryde,
melet røres i og 1 liter af suppen tilsættes lidt ad gangen og koger derefter i
ca. 10 min. Kød og porrestykker lægges i suppen. Æggeblommerne piskes med
fløden, og suppen legeres hermed.
Tarteletfyld – hønsekød i asparges
Smørret smeltes i en gryde,
melet røres i og suppe, aspargesvand og fløde tilsættes lidt ad gangen og koger
ved svag varme i ca. 5 min. Smag til med salt og peber. Pisk æggeblommerne samen
i en lille skål, pisk lidt af den varme sovs i æggene og kom det tilbage i
gryden under omrøring. Kom hønsekødet og aspargessnitterne i, og varm forsigtigt
igennem. Den må ikke koge efter æggene er tilsat. Fyld blandingen i lune
tarteletter og server straks.
|